Esthetische Tandheelkunde in Sint-Jans-Molenbeek

Als je ooit ontevreden bent geweest met je glimlach, weet dan dat je absoluut niet de enige bent. Esthetische tandheelkunde is er dan ook om een verschil te maken. Van kleine tandcorrecties tot zelfs complete make-overs. Er zijn tal van mogelijkheden om jouw lach nog mooier te maken of om er voor te zorgen dat je terug lacht. Op deze pagina bekijken we de verschillende mogelijkheden van esthetische of cosmetische tandheelkunde. Uiteraard met focus op mogelijkheden die je in Sint-Jans-Molenbeek kan ondergaan.

Hoe vind je esthetische tandheelkunde in Sint-Jans-Molenbeek?

Esthetische tandheelkunde is een specialisme binnen het tandheelkundige dat veel kennis vraagt van een tandarts. Daarom is het belangrijk om de juiste specialist te vinden, zeker als je op zoek bent naar een tandheelkundige praktijk in een specifieke regio zoals Sint-Jans-Molenbeek. Hieronder vind je enkele mogelijkheden om een goede tandarts voor esthetische tandheelkunde te vinden:

  • Gebruik onze website: Deze website kan je helpen een overzicht te krijgen van de beschikbare tandklinieken en praktijken in Sint-Jans-Molenbeek.
  • Vraag aan vrienden en familie: Een persoonlijke aanbeveling kan goud waard zijn. Vraag daarom eens rond bij vrienden en kennissen.
  • Contacteer je tandverzekering: Zij hebben vaak een lijst van specialisten in cosmetische tandheelkunde. Wie weet dekt jouw verzekering dit zelfs! Dit kan je veel geld besparen.
  • Gebruik van sociale media: Veel mensen delen tegenwoordig hun ervaringen op sociale media. Dit kan je misschien ook wel helpen.
  • Neem rechtstreeks contact op: Een eerste bezoek kan veel verduidelijken. Maak direct een afspraak en stel al je vragen. Beter een vraag teveel dan een vraag te weinig

Facings en overlays laten plaatsen in België

Facings en overlays zijn heel goede opties als je op zoek bent naar een esthetische verbetering van je gebit. Ze bieden een eenvoudige, maar effectieve manier om jouw tanden te verbeteren. Maar wat houden deze behandelingen precies in en waarom zijn ze zo populair in België?

De kosten

De prijs kan variëren, maar gemiddeld betaal je in België tussen de €400 en €1200 per tand voor een facing. Overlays kunnen wat meer kosten door het extra materiaal en de extra tijd die nodig is voor het aanbrengen.

Waarom facings in België of Sint-Jans-Molenbeek en niet in Turkije?

Hoewel Turkije aantrekkelijke prijzen biedt voor esthetische tandheelkunde, zijn er toch wel enkele belangrijke voordelen om je behandeling korter bij huis te zoeken. In België, en dan ook specifiek in Sint-Jans-Molenbeek, zijn tandartsen gebonden aan héél strenge kwaliteitsnormen. Dit garandeert een hoge kwaliteit van zorg die niet altijd gegarandeerd kan worden in het buitenland.

Een behandeling in Sint-Jans-Molenbeek is dan ook gemakkelijker voor eventuele nazorg. Bij complicaties of vragen kun je eenvoudigweg terug naar dezelfde specialist in je buurt, wat bij buitenlandse behandelingen moeilijker en duurder is.

Facing praktijk in Sint-Jans-Molenbeek

Er zijn verschillende tandklinieken in Sint-Jans-Molenbeek waar je terecht kan voor facings of overlays, elk met hun eigen expertises en mogelijkheden. Het gamma aan keuzemogelijkheden kan misschien overweldigend lijken, maar met de juiste informatie kun je ook een juist beslissing nemen.

Hieronder vind je al een aantal tandartsen in Sint-Jans-Molenbeek

CABINET DENTAIRE ASSA
Carl Requettelaan 33, 1080 Sint-Jans-Molenbeek
CABINET DENTAIRE BARBER MIREILLE
Louis Mettewielaan 95/7, 1080 Sint-Jans-Molenbeek
CABINET DENTAIRE DE REHABILITATION ORALE
Condorlaan 23, 1080 Sint-Jans-Molenbeek
DENTIC
Louis Mettewielaan 83/48, 1080 Sint-Jans-Molenbeek
Docteur Hom dentiste
Steenweg op Gent 437, 1080 Sint-Jans-Molenbeek
Frutsaert T
Toverfluitstraat 4, 1080 Sint-Jans-Molenbeek

Bleken van tanden in Sint-Jans-Molenbeek

Tanden bleken of “bleachen” is een van de meest populaire cosmetische tandbehandelingen, en gelukkig zijn er in dan ook verschillende tandartspraktijken die dit aanbieden. De tarieven variëren, maar verwacht ergens tussen de €200 en €700 te betalen afhankelijk van de gekozen methode.

Hoe verloopt zo een esthetische tandbehandeling?

Een esthetische tandbehandeling kan bestaan uit verschillende fasen. In de eerste consultatie zal de tandarts alle mogelijkheden bespreken en een behandelplan voorstellen. Daarna kunnen er enkele voorbereidende behandelingen nodig zijn, zoals bijvoorbeeld een grondige reiniging van het gebit. Daarna worden in één of meerdere consultaties de ingrepen uitgevoerd. Nazorg is erg belangrijk; denk dan ook aan controlebezoeken en onderhoudsadvies!

Is er plots een tandheelkundig probleem? Een facing losgekomen, bloedingen noem maar op. Kijk dan zeker naar de tandarts van wacht in Sint-Jans-Molenbeek