Welke elektrische tandenborstel kiezen?

Dit artikel is volledig gewijd aan elektrische tandenborstels, de beste merken van hoge kwaliteit, met respect voor uw tanden en tegen een eerlijke prijs.

Hoe kies je een goede elektrische tandenborstel?

Het is geen fabeltje dat elektrische tandenborstels effectiever zijn dan goedkope handtandenborstels, vooral bij correct gebruik en met respect voor uw tandvlees en mondgevoeligheid. Maar het is moeilijk kiezen tussen alle modellen die merken momenteel aanbieden.

Soorten elektrische tandenborstels

Er zijn twee belangrijke spelers voor elektrische tandenborstels, beide hebben hun voor en nadelen

ORAL-BE
PHILIPS
Roterend
Ultrasonisch
Bekijk bij Coolblue
Bekijk bij Coolblue
Bekijk bij Bol
Bekijk bij bol

→ Weet je niet welke kiezen? Klik hier voor een Keuzehulp

Hoe belangrijk is een elektrische tandenborstel in vergelijking met een handtandenborstel?

Tandartsen bevelen het gebruik van een elektrische tandenborstel om een aantal redenen aan. De meeste mensen weten niet hoe ze hun tanden goed moeten poetsen. In het algemeen beschouwen zij deze handeling als een karwei dat zo snel mogelijk moet worden afgemaakt. Om deze reden willen al diegenen die overgeschakeld zijn op de elektrische tandenborstel, niet meer terug naar de handtandenborstel.

Elektrische technologie verbetert, in tegenstelling tot de traditionele manuele technologie, niet alleen de kwaliteit van het poetsen zelf, maar is ook goed voor de mondhygiëne in het algemeen. Sommige modellen zijn oscillerend: u hoeft de borstel alleen maar op de tand te zetten zonder te bewegen om het glazuur niet te raken. Handig toch?

Andere zijn sonisch, wat betekent dat de aanslag van de tanden wordt gelicht door trillingen via een lichte vegende beweging. De borstels van de roterende tandenborstels zijn rond en de andere hebben een klassieke vorm. Een elektrische borstel is vaak uitgerust met een timer. Hierdoor kunnen alle delen van de mond evenveel worden gereinigd, zodat een grondige en volledige poetsbeurt verkregen wordt. De handtandenborstel heeft de neiging om bepaalde zones oppervlakkiger te poetsen. De elektrische tandenborstel biedt ook gemakkelijker toegang tot kiezen en verstandskiezen.