Tanden bleken in Machelen: een stralende glimlach in 2 weken

Droom je al lang van een stralende glimlach met witte tanden? Met een tandenbleekbehandeling in Machelen is dat binnen 2 weken mogelijk.

Bleaching: voor wie?

Tanden bleken is een veilige en effectieve manier om je tanden tot wel 8 tinten lichter te maken. Het is geschikt voor iedereen met een gezonde mond en gebit. Maar, er zijn wel enkele voorwaarden. Zo mogen er geen vullingen of kronen aanwezig zijn die niet overeenkomen met de natuurlijke kleur van je tanden. Ook moet je stoppen met roken, roken kan het resultaat van een tandenbleekbehandeling sterk verminderen.

Hoe werkt het?

Er zijn twee soorten manieren om je tanden te bleken: in de tandartspraktijk of bij je thuis. Bij een behandeling in de praktijk wordt een bleekgel op je tanden aangebracht en wordt je mond verlicht met een lamp. Dit proces duurt ongeveer 1 uur. Bij een thuisbehandeling krijg je van je tandarts een soort van voorgevormde beugel mee die je in je mond plaatst. In deze beugel zit een bleekgel die je gedurende 2 weken ‘s nachts draagt.

Voordelen van een tandenbleekbehandeling

  • Stralende glimlach in 2 weken
  • Effectief voor alle tinten tanden
  • Veilig en pijnloos

Nadelen van een tandenbleekbehandeling

  • Prijzig
  • Kan bijwerkingen hebben, zoals gevoelige tanden
  • Kronen en vullingen worden niet gebleekt

Wat is het verschil tussen een behandeling in de praktijk en thuis?

Behandeling in een tandartsenpraktijk

Bij een behandeling bij de tandarts wordt een bleekgel op je tanden aangebracht. Deze gel bevat waterstofperoxide, een bleekmiddel dat de tanden lichter maakt. De gel wordt daarna verlicht met een lamp, waardoor het bleekproces wordt versneld. De behandeling duurt ongeveer 1 uur.

Thuisbehandeling

Bij een thuisbehandeling krijg je van je tandarts een soort van voorgevormde beugel mee. In deze beugel zit een bleekgel die je gedurende 2 weken ‘s nachts moet dragen. De gel werkt doordat het waterstofperoxide langzaam vrijkomt en de tanden lichter maakt.

Welke behandeling is het beste voor mij?

De beste behandeling voor jou hangt af van je persoonlijke voorkeuren en ook je budget. Een behandeling bij een tandarts is sneller en effectiever, maar ook duurder. Een thuisbehandeling is goedkoper, maar duurt langer en is niet altijd zo effectief als een behandeling bij een tandarts.

Wat zijn de bijwerkingen van een tandenbleekbehandeling?

De meest voorkomende bijwerking voor het bleken van tanden zijn gevoelige tanden. Dit komt doordat het bleekmiddel het glazuur van de tanden iets kan aantasten. Gevoelige tanden kunnen worden behandeld met fluoride.

Wat kost het bleken van tanden in Machelen?

De kosten voor het bleken van tanden kan variëren per tandartspraktijk. Een behandeling bij een tandarts kost gemiddeld €250 tot €500. Een thuisbehandeling kost gemiddeld €100 tot €200.

Waar kan ik mijn tanden laten bleken in Machelen?

In Machelen zijn er verschillende tandartsen die tanden bleken of bleachen. Hieronder vind je een overzicht:

Gultekin
Turcksinstraat 10, 1830 Machelen
Royal Dental Line
Dorpstraat 24/1.01, 1830 Machelen
TANDARTS GREET HOUTHUYS
Vredestraat 26, 1830 Machelen

Contacteer vandaag nog een tandarts in Machelen voor meer informatie of om een afspraak te maken.